Karabük Belediyesi Engelli Rampalarına yeniden düzenliyor. Geçtiğimiz günler de Karabük Valiliği tarafından engelli vatandaşlarımızla  “Öncelik Yayanın Öncelik Hayatın” sloganı  düzenlen etkinlikte engelli rampalarının kullanışsız ve tehlikeli olduğu gündeme gelmişti. Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şubesi Başkanı Muhittin Yılmaz engelli rampalarının, tekerlekli sandalye kullanan vatandaşlarımız için tehlikeli ve kullanışsız olduğunu belirterek yetkililerden sorunun çözülmesini istemişti. Türkiye Sakatlar Derneği Muhittin Yılmaz Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve Karabük Belediyesi Fen İşleri Müdürü İrfan İnal’ı ziyaret ederek konuyla ilgili görüşmelerde bulundu. Engelli Kaldırımı ile İlgili haberimizi okumak için tıklayınız; https://www.karabukderinhaber.com/engelleri-kaldirin/

“Engelli Rampaları Düzeltiliyor”

Karabük Belediyesi özellikle gündem de önemli yer tutan engelli rampaları ve kaldırımlar için çalışma başladığını bildirdi. Başkan Rafet Vergili kaldırımların engelli vatandaşlarımız için yeniden 2021 yılı programına aldıklarını ifade etti. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili engelli rampalarının da daha kullanışlı ve güvenli olması için Fen İşleri Müdürlüğü’nün gerekli çalışmalarını yapacağını söyledi. Başkan Vergili riskli olan engelli kaldırımlarının programdan önce hızlı bir şekilde düzenleneceğini de sözlerine ekledi. Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz yaptığı ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu. Yılmaz engelli rampaları ve kaldırımların engelli vatandaşlarımız için yeniden düzenlenmesinden mutluluk duyduğunu ifade etti.

“Umarım En Kısa Zamanda Bu Çalışmalar Sonuçlanır”

Başkan Yılmaz yaptığı açıklamada; “Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şubesi o k Karabük Belediye Başkanı Sayın Rafet Vergili ve Karabük Belediyesi Fen İşleri Müdürü İrfan İnal Beyi ziyaret ettik.  2020 yılında dernek çalışmalarımız hakkında bilgi verdik.  Karabük Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile Engelli Kamu Personel Seçme Sınavına hazırlık kursu yaptığımızı belirttik. Karabük Belediyesi'nden de araç desteği aldığımızı bildirdik. Ayrıca engelli kardeşlerimizin sosyal hayata katılımlarını ve halkın içerisinde yerini alması için ulaşımda sıkıntılar çektiğini dile getirdik. Kaldırımların dengeli rampalardan bozulduğunu ve engellilere uygun olmadığını bildirdik. Sayın Rafet Vergili ve Fen İşleri Müdürü 2021 yılı paket programlarında kaldırımların ve engelli raporlarının yeniden düzenlenmesi konusunda çalışma yapacağını ve düzenlemelerin olacağını bize söylediler. Umarım en kısa zamanda bu çalışmalar sonuçlanır. Engelli arkadaşlarımız akülü sandalyeler ile Tekerlekli sandalyeler ile caddede ve kaldırımlarda daha rahat dolaşabilme imkanla kavuşabilirler.” İfadelerine yer verdi.